• Lucky Thirteen

10 tips for bedre bryllupsbilder

Oppdatert: 3. juni 2020

Som bryllupsfotograf er så klart målet med oppdraget å fange best mulig bilder for brudeparet. Jeg er selv veldig glad i disse "øyeblikkene" som ikke er regissert og som skjer naturlig, men det er et par tilfeller i løpet av bryllupsdagen hvor jeg pleier å tipse brudeparene mine om små ting som kan gjøre bildene hakket bedre! En stor del av disse tipsene gjelder for vielsen; gjerne det tidspunktet på dagen hvor nervene er i høyspenn. Nettopp på grunn av disse nervene synes jeg det er fint å gi brudeparene noen føringer som de kan ha i bakhodet.

1. Skal bruden ha kjole som enten er stroppeløs eller har lav/bar rygg? Ikke bruk BH på morgenen! Dette lager røde merker i huden som kan sitte en stund, og vil synes på bildene. Det samme gjelder for sokker hvis man skal ha kort kjole.


2. Unplugged vielse! Jeg kan ikke få sagt tydelig nok hvor mye finere bilder man får når man faktisk kan se de smilende ansiktene til gjestene fremfor 50 smarttelefoner. 99% av gjestene kommer aldri til å bruke bildene som blir tatt til noe uansett. Informer gjestene om at bildene fotografen tar vil bli delt, og at dere mye heller vil at de er fullstendig til stede i øyeblikket sammen med dere enn å se bryllupet gjennom kameraet på telefonen.

Ikke en telefon å se! 3. Til bruden: gå sakte ned midtgangen, og husk å se opp! Mange bruder synes det er fryktelig ubehagelig å ha all oppmerksomheten rettet mot seg, eller så er de rett og slett så grepet av stundens alvor at de går og ser ned for å ikke bli overveldet. Hva resulterer dette i? Nemlig - powerwalk ned midtgangen med dobbelthake! Det vil man ikke ha på disse viktige bildene. Hold blikket til brudgommen, eller se på et punkt på veggen foran deg. Går du sakte får jeg også mye bedre sjanse til å fange et fint bilde av denne korte stunden.

4. Enda et til bruden: pass på hvor høyt du holder brudebuketten. Mange har så høye skuldre i dét dørene går opp at buketten er plassert oppe ved brystet. De fleste brudekjoler har jo gjerne en nydelig overdel med blonder, perler og andre detaljer - vis det frem! Hold buketten i navlehøyde. Det blir mye finere på bildene.


5. Skal dere ha brudebarn som går ned midtgangen foran bruden? Pass på at barna (og eventuelle voksne som følger barna) får tid til å gå helt ned midtgangen før bruden starter! Hvis brudebarna kun går et par meter foran bruden vil man ikke få fine bilder av alle sammen.


6. Når det er på tide med første kyss som mann og kone; ikke vær sjenerte. Et smellkyss rekker jeg ikke fange på bilde. Gå inn for et skikkelig kyss! Hold kysset og tell tusen-og-én, tusen-og-to, tusen-og-tre inni dere.


Visste dere forresten at kyss under vielsen ikke er en del av vigselsliturgien i den norske kirken? Dette er noe brudeparet må forespørre selv. Jeg har vært med på flere bryllup hvor brudeparet står foran alteret og venter på "du kan nå kysse bruden", og så skjer det ikke. Så hvis dette er noe dere vil gjøre må dere be om at det inkluderes.

7. Ønsker dere gruppebilder med familie og nære venner? Lag en liste over de forskjellige gruppene i forkant og gi listen til en person som kjenner de fleste i bryllupet. Gi personen ansvaret for å sørge for at de personene som skal være med på gruppebildene er til stede når bildene skal tas. Hvis ikke risikerer man at en bror eller god kamerat har dratt på McDonalds i mellomtiden og ikke får vært med på bildene. Ja, det har skjedd! 8. Pakk med flate, komfortable sko til portrettfotograferingen! Ingenting er så kjedelig som å finne en fantastisk plass å ta bilder, men så kommer ikke bruden seg dit pga. feil skotøy. Det kan være deilig med en pause fra brudeskoene en times tid. Ingen ser hva slags sko man har på seg under brudekjolen på bildene uansett. 9. Været er noe av det eneste vi ikke kan planlegge for på bryllupsdagen, og noen ganger blåser det hatter og høy. Pakk med en hårbørste og hårspray som tas med til portrettfotograferingen så en forlover kan rydde litt i frisyren hvis vinden tar tak.

10. Mange vil gjerne ha fin brunfarge på bryllupsdagen, men vi er ikke alltid så heldige å få mange nok soldager i forkant av bryllupet til å jobbe med fargen. Vær oppmerksom på at farge fra spraytan oppleves veldig annerledes på bilder enn naturlig farge. Dette vil resultere i en oransje hudtone som er veldig vanskelig å korrigere i etterkant. Klikk her for å lese om hvordan dere kan optimalisere kjøreplanen for deres bryllupsdag > Liker dere bildene mine? Se mine pakker og priser her >

3,701 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle