• Lucky Thirteen

Intimt bryllup i Horten

Er det noe jeg har lært som bryllupsfotograf det siste året, så er det at man ikke ha 80 gjester og fullpakket timeplan fra morgen til kveld for å ha en flott bryllupsdag. Noe jeg har sett veldig mye av fra blant annet USA under pandemien, er det de kaller elopement. Tradisjonelt var dette en bryllupsforum der brudeparet "rømte" fra familie og venner og giftet seg i hemmelighet. I dag er dette betegnelsen på bryllup der paret velger å gifte seg alene, eller med kun de aller nærmeste til stede. Vielsen finner gjerne sted ute i naturen - på plasser der det ville være vanskelig å arrangere vielse med mange gjester. Elopements åpner opp for at brudeparet kan velge å gifte seg på en forblåst fjelltopp, en bortgjemt strand eller hjemme i hagen. Man kan så klart dra med seg masse folk til disse stedene også, men det resulterer gjerne i en haug med logistikk og problemer, og det er nettopp noe av det man ønsker å unngå når man velger å gå for en elopement - eller intimt bryllup som er en norsk variant av uttrykket.


Og når denne pandemien nå traff oss som det lynnedslaget den gjorde, så er det fint å se at brudepar ser mulighetene fremfor begrensningene. For er det noe vi har hatt nok av så er det begrensninger!


Da jeg ble kontaktet av Marte som fortalte at de planla en intim vielse med kun dem og forloverne, og at de ønsket å ta portrettbilder etterpå, ble jeg så glad! Det er noe skikkelig spesielt med disse bryllupene, fordi man fjerner stressmomentet, og brudeparet får faktisk tid til å fokusere på hverandre! Det er mange bryllup der jeg omtrent ikke ser brudeparet snakke sammen annet enn under middagen, fordi det er så mange gjester å hilse på og en stram tidsplan å holde.


Jeg traff Marte, Jon og forloverne deres utenfor Sjømilitære på Karljohansvern, og vi gikk gjennom skogen og ut til stranden på andre siden hvor lyset var helt perfekt. Bruden hadde en lett blondekjole og gikk barbeint i sanden, og hadde ordnet håret og sminken sin selv! (Ja, jeg ble også skikkelig imponert.) Brudgommen gikk for chinos, blå skjorte og blazer. De var så flotte! Brudekjole: Nelly Blomster: Nyland Blomster Horten Hår/sminke: Bruden ordnet selv


138 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle