• Lucky Thirteen

Bryllup med rustikk stil på Bakke Mølle i Vestfold

Oppdatert: 27. april 2021

Brudekjole: Christiane Brudesalong - Lillian West / Blomster: Kreativ Fryd Holmestrand / Hår: Irlin Lima ( Fru Berntzen) / Makeup: Mari Bergan (Fru Berntzen) / Lokale: Bakke Mølle Maria og Lars Jakob holdt bryllupet sitt på Bakke Møkke i Re i Vestfold, og hele dagen var så gjennomført og vakker! Fra jeg møtte opp for å fotografere brudens forberedelser på morgenen fikk jeg følelsen av at her var ingenting overlatt til tilfeldighetene. Maria holdt forberedelsene sine i huset til en av forloverne sine - og for et vakkert hus! Jeg kom opp trappen til et stort, lyst rom med en delikat grønnfarge på veggene, og den samme grønnfargen var faktisk gjennomgående i blomster, kjolene til forloverne og sløyfene til guttene. Sånt gleder en i overkant detaljorientert bryllupsfotograf! Fact: Bryllupsbildene man ser på Pinterest skjer ikke av seg selv. En fotograf kan ha alle de tekniske ferdighetene som trengs, men dersom lokalet man fotograferer i ikke er spesielt fotogent eller har gode lysforhold vil nok ikke bildene bli det man håper på heller. I USA for eksempel er det vanlig å leie Airbnb's eller helt spesifikke hotellrom til bryllupsforberedelsene fordi man vet at lokalet vil stå i stil med den typen bilder bruden ønsker seg. Bor dere i et pent hus med gode lysforhold? Kjenner dere noen med et lekkert hus dere kan låne noen timer? Kanskje dere skal ha festen på et hotell hvor de har en pen suite? Verdt å tenke på!

Vielsen ble holdt i Ramnes kirke, og etter vielsen hadde de to guttene til brudeparet fått utlevert hver sin såpeboblepistol som var stor stas! Mange ønsker seg såpeboble-bilder utenfor kirken, men med disse små flaskene man ofte deler ut i bryllup er det vanskelig å få nok bobler til å skape ønsket effekt. Derfor kan det være en idé å utstyre eventuelle barn med en boblepistol, eller så finnes det maskiner man f.eks kan sette på kirketrappen.

Sjekk ut de kule veteranbilene! Etter vielsen kjørte vi 100 meter bort i gaten til et lite parkområde hvor vi hadde tatt forlovelsesbildene til brudeparet tidligere på sommeren. Det var en varm og solrik dag, så vi fant en plass i skyggen hvor brudeparet hadde mulighet til å bevege seg langs en grusvei. Jeg liker å oppfordre til bevegelse slik at bildene blir så naturlige som mulig, og det fant vi den perfekte plassen for her.

Brudeparet bor på en idyllisk gård, så vi kjørte innom der på veien til selskapslokalet for å ta noen flere portrettbilder av brudeparet i skogen bortenfor huset deres. Side note: Jeg elsker å kjøre bil, men hater å måtte rygge i stressede situasjoner, så når jeg var på vei gjennom åkrene på en smal grusvei og møtte en svær traktor som ikke hadde tenkt til å flytte på seg så lurte jeg litt på om jeg måtte tilbringe resten av bryllupsdagen der ute på jordet. Heldigvis tok traktoren etterhvert en skarp sving rett ut i åkeren og reddet meg fra en klein situasjon der jeg måtte bedt bonden rygge bilen for meg. Haha!

Når brudeparet ankom Bakke Mølle hadde gjestene stilt seg opp langs veien for å ta dem i mot. Skikkelig god stemning!

Møllen var pyntet etter alle kunstens regeler og var en rustikk drøm!

Middagen startet med en obligatorisk orientering om Covid-19 fra en høyst seriøs (?) lege i fullt smittevernutstyr, før nydelig mat ble servert og morsomme og rørende taler ble holdt.

Jeg pleier alltid å råde brudeparene mine til å ta en pause i middagen for en liten fotografering etter at brudeparet har holdt sine taler. Da er gjerne skuldrene senket og man får noen fine bilder i eventuell solnedgang. Akkurat denne dagen var det skyet over på dette tidspunktet, men vi fikk noen knallfine bilder på uteområdet til Bakke Mølle uansett.

Kvelden ble avsluttet med kake og dans før jeg satte meg i bilen og vendte hjem mot Sandefjord. For en fantastisk dag!


Liker dere bildene mine, og kunne tenke dere å booke meg som deres bryllupsfotograf? Ta en titt på mine pakker og priser her.


1,904 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle