Brudepar lurer ofte på:

Hva er inkludert i pakkeprisen når vi booker bryllupsfotografering?


Inkludert i prisen på bryllupsfotografering er:

- Høyoppløslige bildefiler med full bruksrett.
- Slideshow. - Galleri som kan deles med venner og familie.

Jeg legger ingen begrensning på hvor mange bilder dere mottar, men har oppgitt estimater for hvor mange bilder dere kan forvente i de forskjellige pakkene ut i fra tidligere erfaringer med lignende pakker. Dersom det skulle være flere bilder enn det oppgitte antallet som blir fine så får dere så klart disse også!

Sluttresultatet og antall bilder avhenger av flere faktorer - hvor avsatt tid til fotografering og værforbehold er det mest avgjørende. Jo lenger tid dere setter av til fotografering, jo flere bilder :) Været kan vi dessverre ikke styre over, men bestiller alltid fint vær, og håper på lett overskyet :)
Når mottar vi bildene?


Dere vil motta bildene deres åtte uker etter bryllupet. Jeg vil legge ut noen av mine favoritter på Facebook og Instagram dagene etter bryllupet, så dere vil få en sniktitt her :) Husk å følge meg på i sosiale medier!

For bryllup utenfor høysesongen (juni, juli, august) kan dere regne litt kortere leveringstid.
Kan vi dele bildene i sosiale medier?


Ja! Gjerne! Det at dere ønsker å dele bildene i sosiale medier er jo et tegn på at dere er fornøyde, så det gjør meg veldig glad. Det eneste jeg ber om er at jeg blir kreditert - enten ved at dere tagger meg på Facebook eller Instagram, eller at dere legger ved "Foto: Lucky Thirteen - Bryllupsfotograf" i beskrivelsen av bildet.
Hvor lang tid i forveien burde vi booke vår bryllupsfotografering?


Vær tidlig ute! Det er alltid noen datoer som er mer populære enn andre hver bryllupssesong, og disse blir som regel booket ett år i forveien, hvis ikke tidligere. Derfor anbefaler jeg å være tidlig ute hvis dere skal gifte dere i høysesongen (juni, juli, august.) Utenfor høysesongen er jeg tilgjengelig på litt kortere varsel, men send meg gjerne en forespørsel i god tid i forveien, så vi får planlagt litt! :)

Alle forespørseler er så klart uforpliktende :) Send meg gjerne en melding dersom dere har spørsmål. Jeg svarer så fort jeg kan.
Hvor lang tid burde vi sette av til fotografering på location?


Vi får tatt fine bilder uansett om vi har en halvtime eller tre timer, men jeg anbefaler å prioritere litt tid til fotograferingen da stress synes godt i bildene :) Når brudeparet står å ser på klokken og uroer seg for om gjestene kjeder seg vil det synes på bildene. Bryllupsdagen går veldig fort, og det kan være fint å ta seg en pust i bakken! Bryllupsfotograferingene som har resultert i de fineste bildene har som regel også inkludert en pust i bakken med noe godt å drikke og en matbit mellom poseringene! Da blir stemningen litt løsere og bildene mindre stive :)

Husk å regne med tiden det vil ta å kjøre til og fra location! Dette kan fort stjele mye tid! Det beste er så klart å velge en location som ikke er for langt unna selskapslokalet, men dersom det er et sted man ønsker å ta bildene som er litt lengre unna så er det greit å ha med i tidsregnskapet :)

Så - hvis jeg kan velge så er det perfekt med et par timer til portrettfotograferingen, men vi klarer oss med tre kvarter også.

Er det satt av kort tid mellom vielse og middag? Har dere vurdert "first look"? Dette er noe som er veldig populært i blant annet USA, der man gjerne har vielse mye senere på dagen. Derfor tar de bildene før vielsen, for å utnytte seg av lyset. Ved "first look" møtes dere før vielsen, og jeg tar bilder i dét brudgommen ser bruden i kjolen for første gang. Dette blir fantastiske bilder, og blir et mye mer privat øyeblikk enn når brudgommen ser bruden første gang under vielsen. Anbefales!
Hva hvis det regner på bryllupsdagen?


Her kan jeg jo begynne med å fortelle at jeg har fotografert flere bryllup i regnvær enn i solskinn! Og som fotograf så pleier jeg å si at selvfølgelig ønsker brudeparet seg sol, men for bildenes skyld håper jeg på overskyet! Skarp sommersol er en utfordring når man fotograferer, og vi må da finne et sted i skyggen hvor vi kan ta bildene. Man får fine bilder da også, men jeg har tatt de absolutt fineste bildene mine i overskyet og duskregn. Så det er absolutt ingen katastrofe! Det er så klart lurt å ha en location inne et sted med store vinduer som backup. Lyset er avgjørende for fine bilder. Lokalet kan være så fint som bare det, men med dårlig lys blir bildene deretter.

Jeg har alltid med meg gjennomsiktige paraplyer dersom det skulle regne. Disse gjør seg bra på bildene, og beskytter hår og kjole :) Husk godt skotøy! Dette gjelder egentlig uansett vær, men spesielt i vått vær. Dårlig kombinasjon med hvite brudesko og gjørme. Med lang brudekjole er det ingen som ser gummistøvlene på bildene uansett :)
Hva hvis tidsskjemaet sprekker?


Dette skjer innimellom ved heldagsfotograferinger. Middagen blir litt lenger enn planlagt pga. lange taler og mye moro. Når man har planlagt å ha fotografering av kakekutting og brudevals, men man er over de 10 timene inkludert i pakken, kan man betale et overtidstillegg på 625,- pr. påbegynte halvtime utover de inkluderte timene, for ytterligere fotografering :)

Dersom jeg legger merke til at klokken begynner å nærme seg avtalt antall timer, og det fortsatt gjenstår noen aktiviteter, vil jeg diskré ta tak i dere og høre om dere ønsker å utvide dekningen, eller om jeg skal dra til avtalt tid.

Eventuelle overtidstimer blir fakturert i etterkant av bryllupet.

Lucky Thirteen - Bryllupsfotograf © 2020 - Teksleåsen 53A, 3231 Sandefjord