Brudepar lurer ofte på:

Hva er inkludert i pakkeprisen når vi booker bryllupsfotografering?


Inkludert i prisen på bryllupsfotografering er:

- Høyoppløslige bildefiler med full bruksrett.
- Slideshow med høydepunkter. - Galleri som kan deles med venner og familie. - Tips, råd og veiledning i planleggingen dersom dere ønsker det.

Jeg legger ingen begrensning på hvor mange bilder dere mottar, men har oppgitt estimater for hvor mange bilder dere kan forvente i de forskjellige pakkene ut i fra tidligere erfaringer med lignende pakker. Dersom det skulle være flere bilder enn det oppgitte antallet som blir fine så får dere så klart disse også!

Sluttresultatet og antall bilder avhenger av flere faktorer - hvor avsatt tid til fotografering og værforbehold er det mest avgjørende. Jo lenger tid dere setter av til fotografering, jo flere bilder.

Været kan vi dessverre ikke styre over, men bestiller alltid fint vær, og håper på lett overskyet.
Når mottar vi bildene?


Bildene deres blir levert innenfor åtte uker etter bryllupet. Jeg jobber alltid for å få levert dem raskere, men i høysesongen kan det bli veldig hektisk, så derfor har jeg satt åtte uker leveringstid så jeg ikke bryter noen løfter.

Under normale omstendigheter og med en velbalansert kalender vil jeg kunne levere i løpet av fire uker!
Men! Jeg legger alltid ut noen favoritter i sosiale medier i dagene og ukene etter bryllupet, så dere kan regne med å få noen sniktitter ganske raskt etter bryllupet.
Kan vi dele bildene i sosiale medier?


Ja! Gjerne! Det at dere ønsker å dele bildene i sosiale medier er jo et tegn på at dere er fornøyde, så det gjør meg veldig glad. Det eneste jeg ber om er at jeg blir kreditert ved at dere bruker "Foto: www.luckythirteen.no"
Når burde vi booke vår bryllupsfotografering?


Vær tidlig ute! Det er alltid noen datoer som er mer populære enn andre hver bryllupssesong, og disse blir som regel booket minst ett år i forveien, hvis ikke tidligere. Derfor anbefaler jeg å være tidlig ute hvis dere skal gifte dere i høysesongen som er juni, juli og august.

Vår- og høstdatoer er ofte ikke like populære, så her kan jeg være tilgjengelig på kortere varsel.
Hvor lang tid burde vi sette av til portrettfotograferingen?


Spør fotografen deres om råd når dere setter opp tidsplanen for bryllupsdagen! Vi har gjort dette mange ganger før, og vet hvor man bør legge inn litt ekstra tid. Happy to help :)

Vi får tatt fine bilder uansett om vi har en halvtime eller tre timer, men jeg anbefaler å prioritere tid til portrettfotograferingen. Når brudeparet står å ser på klokken og uroer seg for om gjestene kjeder seg vil det synes på bildene. Bryllupsdagen går veldig fort, og det kan være fint å ta seg en pust i bakken! Bryllupsfotograferingene som har resultert i de fineste bildene har som regel også inkludert en pust i bakken med noe godt å drikke og en matbit mellom poseringene. Da blir stemningen litt løsere og bildene mindre stive.

Husk å regne med tiden det vil ta å kjøre til og fra location! Dette kan fort stjele mye tid. Det beste er så klart å velge en location som ikke er for langt unna selskapslokalet, men dersom det er et sted man ønsker å ta bildene som er litt lengre unna så er det greit å ha med i tidsregnskapet.
Hva hvis det regner på bryllupsdagen?


Den harde sannheten er at vi bor i Norge, og det kan godt hende det regner på bryllupsdagen deres. Det beste er å være forberedt på dette, så dere ikke går helt i kjelleren når dere våkner til tunge skyer og grå værmelding på dagen.

Jeg har alltid med meg flere gjennomsiktige paraplyer i bilen som dere og forlovere/venner kan bruke under portrettfotograferingen.

Det er så klart lurt å ha en backuplocation inne et sted. Lyset er avgjørende for fine bilder - så prioriter mange og store vinduer. Lokalet kan være så fint som bare det, men med dårlig lys blir bildene deretter. Det skal være skikkelig dårlig vær før jeg anbefaler at vi trekker innendørs, fordi bilder tatt innendørs vil ikke kunne måle seg med bildene vi får tatt ute.
Hva hvis tidsskjemaet sprekker?


Dette skjer innimellom ved heldagsfotograferinger. Det er vanskelig å beregne helt eksakt hvor mye tid servering, taler og pauser tar under middagen, så forsinkelser her er vi bryllupsfotografer veldig forberedt på. Ofte er det ikke snakk om mer enn at en brudevals ikke er danset eller en kake ikke er kuttet, så derfor har jeg valgt å gå for en løsning der jeg fakturerer pr. halvtime overtid dersom dere ønsker at jeg skal bli værende litt lenger.

Prisen pr. påbegynte halvtime er 1500,-, og blir fakturert dagen etter bryllupet.
Maks 12 timer dekning totalt.
Hvordan booker vi bryllupsfotografering?


Første steg i bookingprosessen er å finne ut om jeg er ledig på deres bryllupsdato, så begynn med å sende meg en melding via kontaktskjemaet!

Forhåpentligvis er jeg ledig, og da vil jeg sende dere en kontrakt dere leser gjennom og signerer digitalt.

Når jeg mottar signert kontrakt sender jeg dere faktura på bookinggebyret, og når jeg har mottatt betalingen er datoen deres reservert.
Kan vi endre pakke etter at vi har booket fotograferingen vår?


Dere kan når som helst oppgradere til en større pakke med ekstra timer dersom dere bestemmer dere for at dere vil ha lenger dekning.

Det er ikke mulig å nedgradere til en mindre pakke enn hva som ble avtalt ved booking.
Fotograferer du bryllup utenfor Vestfold?


Ja, det gjør jeg! Jeg holder til i Sandefjord, men jeg fotograferer bryllup på hele Østlandet.

For bryllup utenfor Vestfold kommer det et reisetillegg på 8,- pr. kilometer + bompenger og eventuelt ferjebilletter. Ta kontakt for en totaltpris for deres bryllup.
Kan vi få råfilene?


Nei, jeg sender ikke fra meg råfilene. Det er rett og slett fordi jeg håper at grunnen til at dere har booket meg/ønsker å booke meg er fordi dere liker looken på bildene mine, og råfilene er en helt ubehandlet bildefil som ikke vil leve opp til deres forventninger.

Sluttproduktet jeg leverer fra meg er filer som jeg har brukt lang tid på å behandle for å få dem til å tilsvare resten av bildene i portfolioen min.

Dersom dere ønsker råfilene fordi dere er redd dere ikke vil motta filer med høy nok oppløsning så kan jeg berolige dere med at bildefilene dere mottar er høyoppløslige og mer enn store nok til alt av print og forstørrelser.

Råfilene krever også ganske avansert og kostbar programvare for å åpnes og jobbes med, så det er ikke alle som får åpnet disse filene på sine datamaskiner.